BLC در دوربین مداربسته / کاربرد مانیتور صنعتی در دوربین مدار بست
BLC در دوربین مداربسته / کاربرد مانیتور صنعتی در دوربین مدار بسته
BLC در دوربین مداربسته یک مکانیزم بهبود دهنده تصویر است که از آن برای تنظیم نور در تصاویر دوربین مدار بسته استفاده می شود. اصطلاح BLC مخفف سه واژه Back Light Compensation به معنای “جبران ساز نور پس زمینه” است.
BLC چه زمانی کاربرد دارد؟
دیافراگم دوربین مداربسته حفره ای است که با توجه به میزان نور محیط باز و بسته می شود. در صورت زیاد بودن نور محیط دیافراگم بسته می شود و اجازه ورود نور کمتری به چیپ تصویر را می دهد (تا تصویر اشباع نشود). این کار البته میتواند در برخی محیط ها مشکلاتی هم برای ما ایجاد کنید.
یک اتاق را فرض کنید که دارای یک پنجره پر نور است. میزان نور پنجره باعث خواهد شد دیافراگم دوربین بسته شده و تصویر داخل اتاق کاملا تاریک باشد. برای رفع این مشکل از مکانیزم BLC استفاده می کنند.
BLC چطور کار می کند؟
نحوه عملکرد BLC بسیار ساده است. این مکانیزم در محیطهایی که دارای اختلاف سطح نور است محیط کم نور تر را به عنوان محیط مرجع در نظر می گیرد. به این ترتیب بدون توجه به نور پنجره در مثال بالا دیافراگم دوربین را به اندازه ای باز می کند تا محیط داخلی روشن به نظر برسد. البته این کار یک مشکل و یک محدودیت دارد. مشکل این خواهد بود که پس از باز شدن دیافراگم دوربین تصویر پنجره کاملا اشباع خواهد شد (به صورت کاملا سفید در خواهد آمد). محدودیت نیز در میزان باز کردن دیافراگم است. هرچه دیافراگم بیشتر باز شود قسمت بزرگتری از تصویر اشباع خواهد شد پس در باز کردن دیافراگم محدودیت وجود دارد و الزاما نمیتوان از این طریق محیط کم نور را کاملا پر نور کرد.
با وجود محدویت و اشکال موجود در مکانیزم BLC استفاده از آن به علت سادگی و کم هزینه بودن بسیار رایج است. برای رفع دو اشکال گفته شده از مکانیزم WDR استفاده می شود.
کاربرد مانیتور صنعتی در دوربین مدار بسته
در سیستم های نظارتی، توجه به اندازه صفحه نمایشگر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و متاسفانه اغلب نادیده گرفته می شود. اما به طور کلی می توان گفت هر چه تعداد دوربین ها در یک پروژه بیشتر باشد به مانیتوری با صفحه نمایش بزرگتر احتیاج خواهید داشت. برای مثال مشاهده تصاویر 30 عدد دوربین مداربسته در یک نمایشگر 15 اینچی کاری سخت و بعضا غیر ممکن است و کاربر را با مشکل مواجه می کند. در ادامه در مورد کاربرد مانیتور صنعتی در دوربین مدار بسته صحبت می کنیم.
انواع مانیتور صنعتی در دوربین مدار بسته
نمایشگر ها یا مانیتور های مورد استفاده در تجهیزات مدار بسته را می توان به دو دسته زیر تقسیم بندی نمود:
- مانیتور های دفتری یا اداری: برای کاربری های اداری بهتر است از مانیتور های معمولی استفاده نمود که از لحاظ هزینه نیز مقرون به صرفه تر بوده و نیاز کاربر را نیز برطرف می کنند. البته این مانیتور ها تنوع بالایی داشته و در مدل های مختلفی تولید می شوند. توصیه می شود برای انتخاب بهتر به نوع کاربری، نوع دوربین های مورد استفاده و همچنین کیفیت و کنتراست دلخواه توجه نمایید.
- مانیتور های صنعتی: مانیتور های صنعتی معمولا بسیار مقاوم بوده و بدنه آنها از جنس فلز است. همچنین این مانیتورها در اندازه هایی بیشتر از 14 اینچ تولید می گردند.
کاربرد مانیتور صنعتی دوربین در مدار بسته
مانیتورهای صنعتی در واقع تلویزیون های بزرگی هستند که در مشاغل و صنایع مختف از جمله سیستم های نظارتی مداربسته مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی برای آنکه امکان مشاهده تصاویر به صورت زنده یا ذخیره شده در دستگاه ضبط DVR یا NVR را داشته باشید نیازمند یک مانیتور یا نمایشگر هستید.
مانیتورهای صنعتی از زمره جدیدترین تکنولوژی نمایشگر های صفحه تخت هستند و از جمله کالاهای مورد نیاز و رایج در صنایع مختلف به شمار می روند. اما به دلیل قیمت بالایی که دارند، کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. مانیتور های صنعتی با مانیتور معمولی موجود در بازار از بسیاری جهات متفاوت هستند، که می توان به کنتراست و درخشندگی بالا، کنترل و مدیریت مانیتورها از طریق نرم افزار و امکان استفاده ی طولانی مدت از آنها اشاره نمود.
خصوصیات مانیتور های صنعتی:
- کارکرد 24 ساعته: اغلب در برخی از مشاغل مانیتورها به دلیل حجم کاری بالا به صورت مدام روشن هستند. مانیتور های معمولی نمی توانند به صورت 24 روشن باشند و کاربر را با مشکلاتی از قبیل گرم شدن بیش از حد، سوختن برد و …مواجه می کنند.
- استاندارد حفاظت(IP): در انتخاب مانیتور های صنعتی باید به این نکته توجه نمود که دارای استاندارد IP باشند. تجهیزاتی که بر اساس استاندارد IP ساخته شده اند در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم بوده و آسیب کمتری می بینند.
- پشتیبانی از پورت های ورودی/خروجی مختلف: مانیتور های صنعتی از پورت های تصویری متعددی پشتیبانی می کنند. از جمله پورت های ورودی تصویر می توان به ورودی تصویر HDMI و VGA اشاره نمود.
- قابلیت تازه سازی تصویر نمایشگر: خصوصیت بارگزاری و رفرش تصویر در مانیتور صنعتی باعت میشود پیکسل ها کیفیت خود را حفظ کنند و در نتیجه تصویر با کیفیت بهتر ارائه می دهند.
تفاوت میان ویدئو وال و مانیتور صنعتی
ویدئو وال ها سیستم های نمایشی عریض و به هم چسبیده ای هستند که تصاویر را به صورت یکپارچه به نمایش می گذارند. باید بدانید که این نمایشگر ها با مانیتورهای صنعتی تفاوت هایی دارند و نباید آنها را به جای هم اشتباه گرفت. در زیر به برخی از تفاوت های آن اشاره می کنیم:
- قاب نمایشگرهای ویدئو وال بسیار نازک بوده و فاصله میان مانیتورها بین 3 تا 5 میلی متر است. چیدمان مانیتورها در کنار هم به ابعاد تصویر مورد نظر بستگی دارد و تعیین می کند که به چند عدد مانیتور نیاز می باشد.
- مانیتور های صنعتی اما قاب پهن تری داشته که اندازه بین 2.5 تا 4 سانتی متر دارند و مانند ویدئو وال قابلیت انطباق با چند مانیتور را ندارد.
- نمایشگر ویدئو وال از زاویه دید بسیار گسترده ای برخوردار است و توانایی نمایش یکپارچه و یا به صورت جداگانه تصاویر را دارد کاربرد ویدئو وال بیشتر در فرودگاه ها، مراکز نظارتی، استودیوهای پخش تلویزیونی و مراکز کنترل شهری است.